Wat zijn onze drijfveren voor het klinische werk?

Martine van Zandvoort “Een mens is meer dan zijn woordvindprobleem”

Het combineren mijn wetenschappelijke kennis en klinische vaardigheden om het concrete probleem van de patienten zijn omgeving te verhelderen en te verlichten inspireert mij in iedere patiënt opnieuw. Op deze manier word ik een betere wetenschapper en clinicus en ik draag deze kennis graag over in mijn functie als docent.

Carla Ruis “Neuropsychologie is meer dan testonderzoek alleen”

In mijn klinische werk probeer ik diagnostiek, patiëntenzorg, behandeling en onderzoek te combineren. Elke patiënt heeft zijn eigen problemen en behoeften en dit vraagt derhalve om maatwerk. Het is inspirerend om vanuit een wetenschappelijk kader het zorgtraject van de individuele patiënt te optimaliseren en graag sla ik bruggen tussen mijn taken als clinicus, docent en onderzoeker.

Irene Huenges Wajer “Ieders hersenen zijn uniek, dat is een uitdaging!”

De veelzijdigheid van het werk. Je bent niet alleen bezig met het zoeken naar antwoorden op neuropsychologische vraagstukken, maar moet soms ook creatief zijn, je in het contact afstemmen op de patiënt en kan bovendien iets met het werk voor een ander betekenen.

Haike van Stralen “Samen met de patient”

Het revalidatieproces na hersenletsel betekent dat je iemand vooruit mag helpen. Samen met een team, en samen met de patient.

Sarai Boelema “Psycholoog in een medische omgeving”

Als zolang ik me kan herinneren wilde ik in een ziekenhuis werken. De bedrijvigheid, de zorg voor mensen, al die kennis en kunde onder één dak: het fascineert me. Als neuropsycholoog ben ik in de gelegenheid deel uit te maken van het zorgproces rondom een patiënt en lever ik een bijdrage aan het begrijpen wat er aan de hand is en welke volgende stap er gezet kan worden.

 

Comments are closed.