Post master

De postdoctorale opleidingen worden verzorgd door de de Rino Groep. Docenten vanuit de UU geven een deel van het onderwijs.

 

GZ-opleiding

De postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog-BIG wordt in Utrecht verzorgd door de Stichting PDO, een samenwerkingsverband van de Universiteit Utrecht en de Rino Groep. Deze 2-jarige opleiding bestaat voor een groot deel uit klinische werkzaamheden (een opleidingsplaats), en voor een klein deel uit cursorisch onderwijs. Na deze opleiding is iemand gezondheidszorgpsycholoog-BIG en kan men zelfstandig werkzaam zijn binnen de gezondheidszorg. Een gz-psycholoog met een MSc in de neuropsychologie en een opleidingsplaats in een neuropsychologisch werkveld kan de meest voorkomende neuropsychologische stoornissen diagnosticeren en is thuis in het gebied van de revalidatie en behandeling hiervan.

 

KNP-opleiding

De Klinisch Neuropsycholoog is deskundig op het gebied van de cognitieve, emotionele en gedragsgevolgen van hersendisfuncties, alsmede de begeleiding en behandeling daarvan bij jeugdigen en volwassenen. Het cursorisch deel van de opleiding tot Klinisch Neuropsycholoog duurt drie jaar . Inschrijving staat open voor GZ-psychologen.

 

KP-opleiding

Comments are closed.