artikel prospectief geheugen bij ziekte van Korsakoff

Verschenen in Neurocase:

 Smartwatch aids time-based prospective memory in Korsakoff syndrome: a case study

Beth Lloyd, Erik Oudman, Mareike Altgassen & Albert Postma

https://doi.org/10.1080/13554794.2019.1602145

Posted in nieuws | Reacties staat uit voor artikel prospectief geheugen bij ziekte van Korsakoff

Virtuele Speelgoedwinkel

Het Dr. C.J. Vaillant onderzoeksfonds heeft een subsidie gehonoreerd aan Tanja Nijboer (Psychologische Functieleer UU & Hoogstraat) waarmee een Virtuele Speelgoedwinkel kan worden gebouwd.

Deze Virtuele Speelgoedwinkel zal in de toekomst ingezet worden om cognitieve vaardigheden na hersenletsel bij kinderen in kaart te kunnen brengen. Het zal op vergelijkbare principes gebaseerd worden als de Virtuele Supermarkt, die voor verschillende studies wordt ingezet bij volwassenen na hersenletsel.

Het project maakt deel uit van de reeks aan innovatieprojecten om cognitieve functies en vaardigheden genuanceerder in kaart te brengen om op die manier een betere link met het dagelijks leven te kunnen leggen.

zie ook https://www.steundehoogstraat.nl/projecten/virtuele-speelgoedwinkel/

Posted in nieuws | Reacties staat uit voor Virtuele Speelgoedwinkel

Betto Deelmanprijs Tanja Nijboer

De uitreiking van de Betto Deelmanprijs vindt plaats op vrijdagmiddag 21 juni 2019 om 15.00 uur in Paushuize te Utrecht.

U kunt zich aanmelden voor de uitreiking via e.vandenberg@erasmusmc.nl (geef a.u.b. ook door met hoeveel personen).

 uitnodiging Deelmanprijs 2019 copy

Posted in nieuws | Reacties staat uit voor Betto Deelmanprijs Tanja Nijboer

Symposium: Rock your Brains: muziek en beweging bij het syndroom van Korsakov en overige hersenaandoeningen

Op woensdag 26 juni 2019 organiseert Korsakovcentrum Slingedael van Lelie zorggroep https://www.leliezorggroep010.nl/slingedael in samenwerking met het Korsakov Kenniscentrumhttps://www.korsakovkenniscentrum.nl/ het symposium:

Rock your Brains: muziek en beweging bij het syndroom van Korsakov en overige hersenaandoeningen

Adresgegevens: Van der Valk Hotel Ridderkerk, Krommeweg 1, 2988 CB Ridderkerk

Centraal staan de werking en invloed van muziek in en op ons brein, speciaal bij mensen met hersenaandoeningen zoals het syndroom van Korsakov. ’s Ochtends kunt u luisteren naar boeiende lezingen, ’s middags volgt u drie workshops. Ook zijn er posterpresentaties.
Sprekers zijn dr. Rebecca Schaefer, hoofd van het Music, Brain, Health & Technology lab en docent Gezondheids- en Klinische Neuropsychologie (Universiteit Leiden), dr. Martine van Zandvoort, klinisch neuropsycholoog en universitair hoofddocent (Universiteit Utrecht en UMC Utrecht) & dr. Cyrille Ferrier, neuroloog (UMC Utrecht) en dr. Jan Wijnia, specialist ouderenzorg (Korsakovcentrum Slingedael).
Dagvoorzitter is prof. dr. Albert Postma, hoogleraar Klinische Neuropsychologie (Universiteit Utrecht) en hoofd van het Memory & Space Lab. Albert Postma is tevens verbonden aan Korsakovcentrum Slingedael (Topcare) als hoofd van de onderzoekscommissie.

Het symposium is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig of persoonlijk geïnteresseerd is in het syndroom van Korsakov. Kennisdeling staat voorop! Accreditatie wordt aangevraagd.

Aanmelden en verdere informatie:

https://www.korsakovkenniscentrum.nl/nieuws/save-the-date-symposium-woensdag-26-juni-rotterdam

 

Posted in nieuws | Reacties staat uit voor Symposium: Rock your Brains: muziek en beweging bij het syndroom van Korsakov en overige hersenaandoeningen

5 april voorjaarsconferentie NVN

Dit voorjaar zal de NVN voorjaarsconferentie in het teken staan van lifestyle interventies en de effecten die deze hebben op het cognitief functioneren.

Voor meer informatie zie:

https://nvneuropsy.nl/conferenties/voorjaarsconferentie-2019

Posted in nieuws | Reacties staat uit voor 5 april voorjaarsconferentie NVN