Multidisciplinaire specialistische poliklinieken

Deze poliklinieken kenmerken zich door multidisciplinaire aanpak waarbij de klachten van de patiënt door verschillende specialisten in kaart wordt gebracht. Hierbij zijn naast de (klinisch) neuropsycholoog ook de neuroloog, revalidatie-arts en verpleegkundig specialist betrokken.

Op de geheugenpolikliniek worden patiënten gezien met een vermoeden op een dementie, zoals 72-jarige man met klachten van vergeetachtigheid die bang is de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen.

Patiënten met een subarachnoïdale bloeding (SAB) worden gezien op de nazorgpoli voor verdere indicatiestelling en begeleiding. Bijvoorbeeld een 48-jarige vrouw met een SAB die na ontslag uit het ziekenhuis fysiek goed hersteld is, maar kampt met vermoeidheid en angstklachten.

Op polikliniek Vascular Cognitive Impairment (VCI) worden patiënten gezien met cognitieve klachten en vaatschade in de hersenen. Bijvoorbeeld een 73-jarige meneer die meerdere kleine herseninfarcten heeft gehad en die steeds meer moeite heeft zijn bestuursfunctie in de plaatselijke voetbalclub te verrichten.

Comments are closed.